Praha, 14. listopadu Včera do Prahy přiletěl 53letý dokumentarista Tim Lienhard, aby dnes večer osobně uvedl svůj první celovečerní film One Zero One - Příběh Cybersissy & BayBjane.

Devadesátiminutový snímek v hybridním žánru docu-tale (dokumentární pohádka) sleduje život dvou uměleckých partnerů – 33letého německého Marokánce Mourada účinkujícího jako nejmenší drag queen na světě, navíc se svítícím okem, a jeho nizozemského tutora, 48letého Nizozemce Antoina s akademickým titulem. Pestrobarevný příběh je vizuálně podmanivou oslavou kreativity, odvahy a jinakosti a odehrává se v rozlehlé vile z počátku 20. století poblíž Berlína a v přilehlém opuštěném parku.

„Pro mne je Praha jedním z nejkrásnějších měst na světě a jsem rád, že zde můžu představit svůj příběh na pomezí dokumentu a pohádky, který jsem letos dokončil. Těším se na setkání ve Světozoru,“ vzkázal Tim Lienhard divákům po příletu do Prahy.

Tim Lienhard je zván na řadu filmových přehlídek a do Prahy přiletěl ze švýcarského Bernu, kde se jeho snímek potkal s nadšeným diváckým přijetím. One Zero One vstoupí od února 2014 do celoněmecké kinodistribuce a má pozvání od několika festivalů. Ještě před One Zero One vytvořil desítky dokumentárních filmů pro německé stanice ARD a ZDF. Reflektoval v nich umělecká a lifestylová témata včetně portrétů významných postav evropského umění. Spolupracoval se světovými osobnostmi včetně punkové hudebnice Patti Smith. Od roku 1999 je reportérem francouzsko-německého kulturního televizního programu Arte.

FaLang translation system by Faboba