Praha, 22. 10, 2012

Zvítězili v anketě Czech Grand Design. Vytvořili brož z broušeného perspexu pro Madeleine Albrightovou. Navrhli oficiální dárkové předměty Českého pavilonu na Expo 2010 v Šanghaji. A teď se stali art directory 13. ročníku Queer filmového festivalu Mezipatra. Zdeněk Vacek a Daniel Pošta právě dokončili vizuální tvář přehlídky, která obsadí Prahu od 8. do 14. listopadu a Brno od 16. do 22. listopadu.

 Na podobě letošních Mezipater pracovalo neotřelé duo s týmem kreativců. Pro Vacka a Poštu to přitom nebyla první spolupráce s festivalem, od roku 2006 tvoří pro Mezipatra ceny. Umělci před rokem získali ocenění Grand designér roku a Designér šperku v anketě Czech Grand Design, v minulých letech vystavovali v New Yorku, v Paříži, v Soulu či v Berlíně a kritika je navíc označuje za největší designérské naděje současnosti. Jejich originální vize se letos otiskla jak do vizuálu festivalu, tak do provokativní znělky. Ta vznikla v režii JQr, známého z pořadu České televize Q, hlavní roli si v ní pak zahrál sám Vacek.

Vacek vystupuje i na sugestivních a nepřehlédnutelných plakátech, které vytvořili Radek Brousil a Marius Corradini. Brousil, který plakáty nafotil, platí za známého pražského DJe a fotografa. Corradini, který pracuje jako grafický designér ve studiu Side2, letos získal zlato na European Design Awards 2012. Se svým týmem navíc realizoval grafiku hotelu Miura, informační systém pro novou budovu Fakulty architektury ČVUT nebo plakáty pro divadlo v Kladně. Navíc obdržel Českého lva za plakát k filmu Sentiment.

13. Queer filmový festival Mezipatra obsadí Prahu i Brno přibližně stovkou inspirativních filmů s queer tematikou. Diváci uvidí většinu děl v české premiéře, hlavním tahákem bude film enfant terrible světové scény Xaviera Dolana Laurence Anyways. Kromě filmů přehlídka přivítá množství hostů, včetně režiséra Thoma Fitzgeralda. Připraven je i bohatý doprovodný program, čítající opulentní parties (Paris Burns v Paláci Illusion), přednášky či divadlo. Na Mezipatra každoročně zavítá 10 tisíc návštěvníků, přibližně
polovina z nich se přitom neidentifikuje jako homosexuální. Letošní ročník předznamenaly dvě guerillové kampaně, které se setkaly s ohromným zájmem médií. Na karlovarském filmovém festivalu Mezipatra „zparodovala" oficiální minimalistické plakáty, v srpnu potom spustila fotoakci Řekni to Klausovi. V rámci ní přibližně stovka lidí vyjádřila nesouhlas s postojem prezidenta republiky vůči sexuálním menšinám.

Pro další informace nás neváhejte kontaktovat:
Anna Voňavková, Brand and Media Marketing
+420 777 576 171 /// Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Jan Škoda, Public Relations
+420 724 976 312 /// Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

FaLang translation system by Faboba