Máte v sobě šelmu? My si myslíme, že ano. Drápky můžete bez obav vystrčit na úvodní party festivalu, která startuje po projekci filmu Kocour. V kavárně Lucerna zahrají DJs Mykado ½, Abra Kadabra nebo Dzurillah – fanoušci pražské klubové scény už tuší, že to znamená hodně hudebních překvapení, hodně tance a trochu opožděný návrat domů.

Kavárna Lucerna
3. 11. 2016 23:00
vstupné: zdarma

V piano barech se gayové a lesby setkávali odjakživa, poskytovaly jim totiž útočiště před nepřátelským okolním světem. Jsou to vlastně obyčejné queer bary, ale pro milovníky muzikálových melodií mají přidanou hodnotu: společně se svými milenci, přáteli i zatím neznámými známými se můžou shromáždit kolem klavíru a zazpívat si na celé kolo. A klidně můžou slavné písničky úplně zkomolit.

Kavárna Lucerna
4. 11. 20:00
vstupné: zdarma

Více info o akci >>

Cesta k vytvoření vlastního světa a identity skrz interaktivní instalaci. Děti si na workshopu umělkyně Tamary Moyzes mohou prostřednictvím hry i základů filmové techniky zvolit vlastní prostor, genderovou identitu či vizuál, ve kterém se budou cítit dobře. Instalace zároveň reflektuje historii queer filmu.

Langhans
5. 11. 13:00
vstupné: zdarma

Úspěšný seriál sledující osudy losangeleské rodiny, jejíž hlavou je trans žena, letos nasbíral osm cen Emmy. Jeho projekce dává českým divákům poprvé možnost nahlédnout do produkce Amazon Studios. Po promítání vybraných dílů seriálu následuje beseda s koproducentem Rhysem Ernstem. Moderuje publicistka Cerise Howard.

Kino 35
5. 11. 17:30
vstupné: zdarma

Dvě stage, stylové projekce a žádná omezení. Králem sobotní party, kterou Mezipatra připravují ve spolupráci s Lunchmeat Festival, bude Bruce LaBruce. Kanadská legenda boří tabu nejen ve filmu, ale i za mixážním pultem. Spolu s výběrem oblíbených českých DJs na jednu noc ovládne klub NEONE a sousední The Chemistry Gallery.

The Chemistry Gallery, Neone
5. 11. 22:00 – 05:00
vstupné: 150 Kč

Fenomén chemsexu, tedy užívání drog při sexuální aktivitě, jež často hraničí se závislostí, je hlavně záležitostí gay komunit ve světových metropolích, ale čím dál víc se dotýká i Česka. Mluvit o něm budou sociální geograf Michal Pitoňák, předseda ČSAP Robert Hejzák a sociolog Jan Morávek. Moderuje Bára Šichanová.

Langhans
6. 11. brunch od 11:00, diskuse od 13:00
vstupné: zdarma

Videa z cyklu We’ve Been Around z produkce Rhyse Ernsta osvětlují zapomenutá místa LGBT+ historie. V diskusi, kterou povede Viktor Heumann z iniciativy Trans*parent Prague, budeme společně s autorem hledat paralely mezi příběhy neviditelných amerických trans* hrdinů a současnou situací v oblasti trans* aktivismu.

Lucerna - malý sál
6. 11. 15:30
vstupné: 80 Kč

Výstavu intimní fotosérie, kterou vytvořil s bývalou partnerkou Zackary Drucker, uvede Rhys Ernst, producent seriálu Transparent. „Klíčovým prvkem byl náš vztah. Fakt, že jsme zrovna procházeli tranzicí, jsme odsunuli do pozadí,“ říká o projektu, jenž Mezipatra představí ve spolupráci s Galerií Ferdinanda Baumanna.

Galerie Ferdinanda Baumanna
7. 11. 18:00
vstupné: zdarma

Milí barmani, playlist sestavený z oblíbených písniček týmu a všichni vaši známí na jednom místě – i tak může vypadat festivalové centrum. V kavárně Lucerna se můžete potkat se všemi, co pro vás Mezipatra připravují, ale taky s českými a zahraničními hosty. Nebo pozvat na drink zatím neznámou tvář, co seděla v kině před vámi.

Kavárna Lucerna
7. 11., 8. 11. 19:00
vstupné: zdarma

Kampaň, která se před 32 lety někomu mohla jevit jako nerealizovatelná, se v průběhu let stala jedním z nejdůležitějších bojů za práva LGBTQ komunity v celosvětovém měřítku. Napínavý dokument o posledních dnech, kdy se v USA rozhodovalo o uzákonění manželství osob stejného pohlaví, přináší bezprostřední svědectví o vytrvalosti a odhodlání, jenž je pro Českou republiku velkou inspirací. Po filmu následuje diskuze.

Tento film adoptovala: Prague Pride
Děkujeme!

Freedom to Marry, režie Eddie Rosenstein, USA, 2016
Kino 35
8. 11. 17:30
vstupné: zdarma

O institucionalizaci stejnopohlavních svazků, stejnopohlavních rodinách a potenciálu zavedení manželství pro všechny budou po projekci filmu The Freedom to Marry (od 17:30) debatovat Janis Sidovský, poslanci Zuzka Bebarová Rujbrová a Jiří Zlatuška a socioložka Petra Kutálková. Diskuzi moderuje Czeslaw Walek.

Kino 35
8. 11. 19:00
vstupné: zdarma

Posouvání hranic a bourání pomyslných zdí patří na Mezipatrech k bontonu a závěrečná party v kavárně Lucerna je k tomu jako stvořená. Na projekci kultovního snímku Hedwig a Angry Inch navážou stylovým setem festivaloví resident DJs Urxins, do ranních hodin pak bude hrát favoritka pražského publika DJ Kierastoboy.

Kavárna Lucerna
9. 11. 22:30
Vstupné: zdarma

Letošní off-program Mezipater v Brně otevře vernisáž souboru fotografií, který si nemilosrdně hraje s divákem. Je abstraktní pointilistické povahy a výstup je ve formě velkoformátové instalace ve veřejném prostoru. Samotný moment vyvrcholení je v druhém plánu prezentován prostřednictvím portrétní fotografie pornoherce. Divák je pomocí formy a formátu vlákán do hry s vlastní imaginací aniž by tušil jakého intimního děje je součástí. Autor Vladimír Kiva Novotný

Industra
10. 11. 19:00
vstupné: zdrama

Letošním zahájením vás provede Magdaléna Tkačíková, se kterou se na scéně objeví i členové taneční skupiny Art Factory, kteří se spolu s vámi filmem Kocour protančí až na party renesančního člověka Martina Hrdiny. Jedlíci a polykači nebudou ochuzeni ani o tradiční gastronomický zážitek v podobě obřího rautu.

Kino Scala
11. 11. 19:00
vstupné: zdarma (se vstupenkou na film) / 30 Kč

Účastnit se Mezipater jen se svojí pravou rukou není ta opravdová zábava, a proto se opět chystá každoroční seznamka v podobě speed-datingu. I když nápad zní úplně šíleně, většina účastníků odchází s novým kamarádem nebo dokonce partnerem. Vzhledem k velkému zájmu budou tentokrát dvě kola - holky a pak kluci.

metro-bar.cz
12. 11. / 16:00 holky / 18:00 kluci
vstupné dobrovolné
Registrace na akci na: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.m

Ten, kdo se večer oblékne jako na fashion show, dojede dvanáctkou na Kovářskou a ladnou kočičí chůzí se přesune do Industry, se ocitne na párty, kde potká Sharkass, Adama Mišíka, Candy Kena a manekýnky z House of Velvet. Navíc ulevit unaveným nohám i potěšit žaludek a poznat Toma Holiče bude moci v chill-out zóně.

Industra
12. 11. 20:00
vstupné: 150 Kč / 100 Kč (po Candy Kenovi)
Line Up >>

Sportovci by měli jít z party dříve, protože nedělní dopoledne bude věnováno běhání pod vedením vítězky několika ultramaratonů Lindy Beniačové. Účastníci dostanou iontový nápoj a po běhu doplní svaly konopným proteinem. Trénink startující od Běžeckého klubu Brno bude přizpůsoben i začátečníkům, není se rozhodně čeho bát.

Běžecký klub Brno
13. 11. 10:00
vstupné: zdarma

Taneční styl vogue vznikl v 60. letech v USA jako zbraň ve vězeňských soubojích, kdy vyhrával lepší napodobovatel póz modelek z tohoto světoznámého časopisu. Na letošních Mezipatrech budete mít jedinečnou příležitost zúčastnit se workshopu s mistrem Viktorem Milanem, jedním z nejlepších tanečníků tohoto extravagantního stylu v Evropě.

Art Factory
13. 11. 15:00
vstupné: 200 Kč

Všichni zájemci o queer historii by si neměli nechat ujít dvě přednášky přetékající zajímavostmi. Nejprve nás PhDr. Stanislav Zajíček dílem Satirikonem myslitele Petronia přenese do antického Říma plného neřestné zábavy. Poté nám PhDr. Miroslava Novotná PhD. představí Arthura Rimbauda, milence Verlaina a praotce beatniků.

Kavárna Bajkazyl
14. 11. 18:00
vstupné: dobrovolné

„Ne, že by nebylo nic jiného než ON: ale všechno ostatní žije v jeho světle…“ Hra Mariána Amslera je příběhem někoho, kdo v reálném světě zmizel, ale ve svých dalších podobách – jako ON on-line – je zde stále přítomný. A vedle toho příběh z minulosti, kdy hledání vlastní identity stálo víc síly, než jen založit si profil na Facebooku.

Ha Divadlo
15. 11. 19:30
vstupné: 170 Kč (s libovolnou vstupenkou z Mezipater) / 270 Kč (bez vstupenky)

Zajímá vás, jak se tvoří spatra? Chcete se podílet na tvorbě originálních obrazů pomocí papírkové hry se slovy? Brněnské sdružení výtvarníků Hearts of Creation předvede v úterý v Café Laundry schopnost improvizace na vámi zvolené téma. Výtěžek z facebookové dražby těchto obrazů poputuje na sdružení PROUD podporující duhové rodiny.

Kavárna Laundry
15. 11. 14:00
vstupné: dobrovolné

Výjezdní projekce představí dokument The Freedom to Marry o stejnojmenné organizaci usilující o legalizaci sňatků mezi osobami stejného pohlaví. Výsledkem její práce je 22 států světa, kde za posledních 15 let byly takové sňatky povoleny. Moderátorem následné diskuze bude Czeslaw Walek, bývalý náměstek ministra pro lidská práva, diskutovat budou: politička Barbora Antonová, Tomáš Langášek z Nejvyššího správního soudu, Kateřina Nedbálková z Masarykovy Univerzity, farářka Martina Kadlecová a Petr Polák z úřadu Veřejného ochránce práv.

Tento film adoptovala: Prague Pride
Děkujeme!

Freedom to Marry, režie Eddie Rosenstein, USA, 2016
The Distillery
16. 11. 18:00
vstupné: 100 Kč (platí i permanentky a volné lístky)

V rámci platformy Open_space bude letos uveden španělský dokument Yes, We Fuck! o sexuální asistenci. Jako loni zůstává zachováno pravidlo promítání na místě mimo kinosál, omezení kapacity diváků na intimní počet a následná debata – tentokrát s hosty z organizace Rozkoš bez rizika.

The Distillery
16. 11. 20:30
vstupné: 100 Kč (platí i permanentky a volné lístky)

Autor: Isifa / Radek Dětinský

Co přinesl 17. listopad pro LGBT komunitu? Jak se měnil život LGBT lidí během dramatického 20. století? V diskuzním večeru vám pamětníci poodhalí vývoj situace v posledních dekádách a svým vyprávěním složí koláž vzpomínek zejména na zlomový rok 1989. Úvodní slovo a následnou diskuzi s pamětníky budou moderovat zástupci Společnosti pro queer paměť (www.queerpamet.cz).

Kavárna Bajkazyl
17. 11. 18:00
vstupné: dobrovolné

V pátek nezapomeňte dorazit do Artu, kde náročný festivalový týden uzavřeme komedií Hedwig a Angry Inch o možných problémech při změně pohlaví. Závěrečný galavečer, kterým nás provede kopřivnická kočanda Táňa Malíková, okoření tanečníci z brněnské Art Factory a na závěr bude předána divácká cena nejlepšímu z filmů.

 Kino Art
18. 11. 19:00
vstupné: pouze se vstupenkou na film

Po roce se mezipaterní smečka vrátí do VIBE na závěrečnou afterparty, kde se bude možné kromě omezování morálky vašeho okolí také vlnit na diskžokeje Javase, J. Miltze, Andrew Darena nebo Saddana. Nenechte si tento večer ujít. Kdy jindy naposledy zužitkovat všechny nové kontakty nasbírané za celý týden?

Klub VIBE
18. 11. 22:00
vstupné: 80 Kč

O institucionalizaci stejnopohlavních svazků, stejnopohlavních rodinách a potenciálu zavedení manželství pro všechny bude po projekci filmu The Freedom to Marry (Manželství pro všechny, režie Eddie Rosenstein, USA 2016) debata moderovaná Alešem Rumpelem, předsedou Mezipater. Mezi hosty přivítáme Marka Zlého (gayman roku 2012 a aktivní LGBT osobnost), Vladimíra Štvrtňu (dramaturg České televize v Ostravě) a Zdeňka Nytru (nově zvolený senátor za TOP09 v Ostravě).

Kino Cineport
3.12. 17:30
Vstupné: film 80 Kč, diskuse zdarma

O institucionalizaci stejnopohlavních svazků, stejnopohlavních rodinách a možnosti zavedení manželství pro všechny bude po projekci filmu Manželství pro všechny (The Freedom to Marry, režie Eddie Rosenstein, USA 2016) následovat debata moderovaná Czeslawem Walekem, ředitelem Prague Pride. Mezi hosty přivítáme socioložku Petru Kutálkovou, Štěpána Potočka (manažera ve firmě TE Connectivity Trutnov) a náměstkyni ministra pro lidská práva Martinu Štěpánkovou. 

Studio Garsonka Bio Central
9. 12. 2016, 18:30 
Vstupné: film 100 Kč, diskuse zdarma

FaLang translation system by Faboba