Ve středu 10. listopadu 2021 proběhlo slavnostní zakončení přažské části 22. ročníku Mezipater, během kterého jsme se dozvěděli letošní vítěze. Vítězem soutěže celovečerních filmů se stal snímek ve francouzsko-belgicko-lucemburské produkci Jumbo. Snímek režisérky Zoé Wittock, který vypráví o netradiční lásce hlavní hrdinky k centrifuze, měl premiéru na Sundance a z Berlinale si odvezl cenu Guilde Film Preiss. V roli Jeanne zazářila hvězda filmu Portrét dívky v plamenech (2019) Noémie Merlant.

Cenu pro nejlepší celovečerní film, nejlepší krátký film a pro snímek, který bodoval u diváků, připravilo designérské duo DECHEM.

Studentská porota na Mezipatrech hodnotí krátkometrážní snímky přihlášené do soutěže a uděluje Cenu pro nejlepší krátký film. Na 21. ročníku festivalu v ní zasednou Jakub Egermajer a Farah Abou Kharroub.

Hlavní porota na Mezipatrech hodnotí snímky v hlavní soutěži a uděluje Cenu pro nejlepší celovečerní hraný film. Na 22. ročníku festivalu v ní zasednou feministická ikona Mahide Lein, kulturní manažerka a zakladatelka festivalu DOTYK Ana Lok a výkonná ředitelka festivalu Jeden Svět Lenka Lovicarová.

FaLang translation system by Faboba