Hlavní porota na Mezipatrech hodnotí snímky v hlavní soutěži a uděluje Cenu pro nejlepší celovečerní hraný film. Na 22. ročníku festivalu v ní zasednou feministická ikona Mahide Lein, kulturní manažerka a zakladatelka festivalu DOTYK Ana Lok a výkonná ředitelka festivalu Jeden Svět Lenka Lovicarová.


Mahide Lein

Mahide je kulturní manažerka, archivářka Läsbisch-TV a LGBTQI-A aktivistka. Jako lesbická feministka propojuje hvězdy a hvězdičky nejrůznějších umění, kultur, věků a životních stylů. Se svou eventovou a koncertovou agenturou AHOI propojuje umění, kulturu, společenskou angažovanost a přeshraniční problémy. V roce 1991 založila první Lesbický TV magazín na světě, v roce 1992 spoluorganizovala první berlínský Pride a v roce 1994 první lesbický a gay filmový festival v Rusku. Již 30 let doprovází Teddy Award na Berlinale a pracovala také na 47. Lesbickém festivalu LFT2021. Jejím mottem je: Společně ze snů tvoříme realitu – Rock Your Life!

Mahide Lein c Rick Burger


Ana Lok

Ana Lok je kurátorka, kulturní manažerka a organizátorka působící v běloruském Minsku. Soustředí se na dlouhodobé kurátorské projekty zaměřené na témata komunity, horizontální komunikace, sebelásky, queer identity, paměti a péče jako (re)evaluace v post-sovětském kontextu. Je spoluzakladatelkou aktivistické skupiny Chascha, programu uměleckých soustředění pro aktivisty v Bělorusku, a spoluzakladatelkou festivalu queer kultury DOTYK.

main ana lok


Lenka Lovicarová

Lenka Lovicarová je výkonnou ředitelkou Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět, kde působí od roku 2005. Velkou část své práce věnovala rozvoji, podpoře a koordinaci Jednoho světa v regionech. Své pracovní zkušenosti sdílela formou workshopů s partnerskými lidskoprávními festivaly v různých koutech světa včetně Gruzie, Burkiny Faso nebo Nikaragui. Několik let se podílela na organizaci Ceny Pavla Kouteckého. Je také spoluzakladatelkou galerie současného umění GaP / Galerie a Prostor ve svém rodném Znojmě.

Porotkyne Lenka Lovicarova

FaLang translation system by Faboba