• Mezipatra uvedou 15. října novou znělku. Akce proběhne v přímém přenosu online na YouTube a Facebooku Mezipater
  • Součástí bude i představení programových novinek a vizuálního stylu festivalu.
  • Režisérkou znělky je již potřetí talentovaná Jay Walker.

Queer filmový festival Mezipatra představí ve čtvrtek 15. října novou znělku 21. ročníku. Událost proběhne online od 19:00. Po premiéře představí programová ředitelka festivalu Veronika Hanáková nejočekávanější filmy programu, který se letos nese v duchu „Zotavení“. Vybrané snímky tak svoji pozornost obrací na problémy uvnitř LGBTQ+ komunity: „Letos jsme se v traileru zaměřili na koncept fluidity,“ říká režisérka Jay Walker. „Znělka symbolicky začíná cestou od zrození až po nalezení rovnováhy v životě… Naším cílem bylo zobrazit složitost hledání vlastního místa na širokém spektru identit. Poděkovat bych chtěla také celému týmu Mezipater, díky kterému se znovu podařilo na natáčení vytvořit skvělou atmosféru,“ uzavírá Walker.

Letošní plakát vznikl ve spolupráci fotografky Michaely Karáskové a grafického designéra Maria Corradiniho.

Zahajovacím filmem festivalu, který proběhne 5. listopadu také online, bude německé drama Nic ve zlým (Futur Drei). Nebýt jeho zlozvyku drobných krádeží, žil by mladý Parvis dál v malém německém městě a užíval si divoké večírky. Pestrobarevný snímek o spiklenectví, důvěře a potřebě sounáležitosti získal po právu letošní cenu Teddy Award. Ústřední otázka příběhu je totiž navýsost aktuální –⁠ může se cizí země vůbec někdy stát plnohodnotným domovem?

Kontakt pro média:
Leonora Nushi, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., 608 910 494

FOTKY KE STAŽENÍ:
http://mezimedia.capsa.cz
Uživatelské jméno: press
Heslo: queer-osvobozuje

FaLang translation system by Faboba