S neskrývanou radostí vám představujeme klíčové vizuály 21. Mezipater, které již brzy uvidíte všude! Zajímavým způsobem a progresivně reflektují letošní téma Zotavení. Líbí se vám plakáty stejně jako nám?

Ve čtvrtek 13. 8. 2020 jsme se sešli v kině Lucerna na slavnostní premiéře nového distribučního filmu Queer Kino Lola. Film uvedl sám režisér Laurent Micheli s okouzlující protagonistkou Myou Bollaers. Po projekci následovala debata s tvůrci a na závěr jsme se přesunuli do café Patra na after party. A soudě podle potlesku po filmu, rozhodně doporučujeme všem ostatním film navštívit v kinech!

V pondělí 3. srpna jsme zahájili doprovodný program Prague Pride v Kasárnách Karlín po názvem Identita ve městě. Tradiční pub quiz se těšil velké účasti (jistě i kvůli oslnivé moderátorce Tonic Garbage) a po soutěži zavítali hosté na promítání těch nejlepších krátkých filmů loňského festivalu. 

V úterý 4. srpna jsme v rámci doprovodného programu Prague Pride v Kasárnách Karlín po názvem Identita ve městě uspořádali Speed dating, kde možná zažehla i láska na celý život. Po seznamování následovala projekce polského dramatu Nina, který se na loňském festivalu těšil velké oblibě.

Středa 5. srpna na Prague Pride v Kasárnách Karlín jsme v rámci našeho programu Identita ve městě diskutovali o tom, jak se žije LGBTQ+ lidem v Čečensku a okolních oblastech a čemu musí ve svém osobním životě čelit. Z bezpečnostních důvodů jsme fotografie hosty nezveřejnili. Po diskuzi jsme tematicky navázali projekcí filmu Vítejte v Čečensku, což byla premiérová projekce Promítej i ty! ve spolupráci s festivalem Jeden svět.

Čtvrtek 6. srpna na Prague Pride v Kasárnách Karlín jsme v rámci našeho programu Identita ve městě diskutovali o tom, jak se v Česku reflektuje queer kultura ve vzdělávání. Marcela Macháčková představila projekt Mezipatra na školách a pozvala si zajímavé hosty: doc. PhDr. Irenu Smetáčkovou, Ph.D., Aleše Rumpela a Adama Šindeláře. Následovala projekce divácky oblíbeného filmu Adam, který loni na Mezipatrech vyhrál hlavní cenu poroty.

V pátek 7. srpna jsme se na Prague Pride v Kasárnách Karlín v rámci našeho programu Identita ve městě dozvěděli o současné situacie LGBTQ+ komunity v Gruzii. Po velmi zajímavé Movie Barf debatě s Tbilisi Pride proběhlo promítání filmu Dokud se tančí, který loni na festivalu získal diváckou cenu.

FaLang translation system by Faboba